Годжи бери - "червеният диамант"

Годжи бери - "червеният диамант"

7 ноември 2017

"Годжи бери е най-мощното средство за изгаряне на мазнини, което спомага за превръщането на мазнините в енергия. Тези плодове са богати на витамини, антиоксиданти и хранителни микроелементи, затова оказват разпространен ефект върху човешкия организъм: забавят стареенето, повишават съпротивителните сили срещу заболявания, подобряват храносмилането, отсраняват проблеми с кръвното налягане." (А. В. Ларин)

 

Китайците отдавна знаят, че годжи бери са плодове на дълголетието.

 

Едно от предимствата на годжи бери е високото съдържание на целулоза, която спомага да се запази задълго чувството за ситост. В него целулозата е 21% - факт, поради който мнозина диетолози препоръчват плода на пациентите си. Още един показател, важен за желаещите да намалят тегло си, е ниският гликемичен индекс на годжи бери. За онези, които не знаят какво е това, да поясним: така се нарича коефициентът на влияние на консумираните продукти върху нивото на кръвната захар. Например, гликемичният индекс на ябълките е 38, докато при годжи бери той е значително по-нисък - едва 29.

 

И още нещо важно, за онези, които решават да започнат диета, включваща този плод. Годжи бери е отличен източник на минерали и в частност, съдържа хром, който допринася за контрола на нивото на кръвната захар. По време на тренировки спомага за по-ефективно изгаряне на мазнините, стимулирайки мускулите да работят здраво и в добър тонус.